Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Gluten Nedir?

Gluten, başta buğday olmak üzere bazı tahıllarda bulunan bir protein grubudur. Buğday, çavdar, arpa, yulaf gluten içeren tahıllardandır.

Gluten ne işe yarar?

Gluten, hamurun güçlü yapısından sorumlu olan proteindir. Gluten, ekmek yapımı esnasında oluşan hamurun ağsı yapısını oluşturur.
Bu yapı çok önemlidir, zira gluten olmadan istenilen yapı oluşamaz, ekmek mayalanamaz ve kabarmaz.