Flag

Tarçınlı - Reçelli Kurabiyeler

Yaklaşık 20 adet
Orta
130 dk.
Nefis reçel dolgulu, tarçınlı, çıtır kurabiyeler...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Reçeli mutfak robotunda püre haline getirirseniz, daha koyu kıvamda olmasını sağlarsınız.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4,5 çay bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta
125 gyumuşak margarin
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay kaşığıtoz tarçın
Dolgu
4 - 5 yemek kaşığıreçel

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Unu hamur kabartma tozu ile birlikte eleyin. Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini ilave edip iyice yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Her birini yaklaşık 5 cm çapında rulo şeklinde uzatın. Şekeri tarçın ile karıştırıp hamur rulolarını bu karışıma bulayın. Pişirme kağıdına sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.


Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Sürenin sonunda 0,5 cm kalınlığında dilimleyin, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 13 - 15 dakika


Fırından çıkartıp soğutun. Aralarına reçel sürüp ikili olarak yapıştırın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Reçeli mutfak robotunda püre haline getirirseniz, daha koyu kıvamda olmasını sağlarsınız.