Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Süt ve şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Ayrı bir kapta un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın, karışıma ilave edip 2 dakika daha çırpın, kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kürdan yardımıyla kekin üzerini birçok yerinden delin ve 1,5 su bardağı sütü yüzeye kaşık kaşık dökün.
1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. Kekin üzerine yayın ve buzdolabına alın. 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis tabaklarına alın. Üzerlerine çikolatalı sos dökün.
Arzuya göre hindistan cevizi rendesi ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:250 dk.OrtaYaklaşık 12 - 14 dilim