Flag

Ayvalı Muffinler

12 adet
Orta
120 dk.
Ayvalar muffinlerde açmış... Ayvalı Muffin tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12'li muffin kalıbı

Malzemeler

Ayva krokanı
1 adetayva (orta boy)
1,5 çay bardağıtoz şeker
Hamur
125 gyumuşak margarin veya tereyağı
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3yumurta sarısı
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay bardağısüt
3yumurta akı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Ayvayı minik küpler şeklinde doğrayın. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Ayvalı krokan

Toz şekeri geniş bir kaba alın, kısık ateşte karıştırmadan eriyinceye kadar bekletin. Bal rengi olduğunda ayvaları ilave edin, hızlıca karıştırıp ocaktan alın, pişirme kağıdı üzerine boşaltıp yayın. Soğutup ayva küplerini birbirinden ayırın.

3

Hamurun hazırlanışı

Margarini mikser ile 5 dakika çırpın, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını teker teker ekleyerek çırpın. Ayrı bir kap içerisinde un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin, daha sonra karışıma ilave edin. Sütü de ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Ayrı bir karıştırma kabında yumurta aklarını temiz mikser uçları ile kar haline gelinceye kadar çırpın ve tahta kaşıkla karıştırarak hamura ekleyin. Ayva küplerin yarısını ekleyip karıştırın, hamuru muffin kalıplarına, 2/3'ünü dolduracak şekilde paylaştırın. Üzerlerine kalan ayvaları sıralayın, fırın tepsisine alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.