Flag

Çikolata Hazinesi

Yaklaşık 12 dilim
Orta
400 dk.
Bu pasta sizi çikolata hazinesine götürecek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
1 su bardağıöğütülmüş fındık (kavrulmuş)
Krema
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 paketDr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 çay bardağısüt
40 grendelenmiş sütlü çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Sos
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Öğütülmüş fındıkları da ilave edip iyice karıştırın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

3

Şekillendirme

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Bıçak yardımı ile üst katın ortasından 14 cm çapında bir yuvarlak çıkartın. Çıkarttığınız pandispanyayı ufalayın.


Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve ufaladığınız pandispanyayı da ilave ederek iyice karıştırın. Bu karışımı pastanın alt katının üzerine sürün ve üzerine ikinci halka katı kapatın.


Margarin, 1,5 su bardağı süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. 1 su bardağını ayırıp kalanıyla pastayı kaplayın.


Çikolatalı sosu 2,5 çay bardağı süt ile 1-2 dakika kaynatarak pişirin. İyice soğutup ayırdığınız pasta kreması ile çırpın ve pastanın üzerindeki boşluğa dökün. Buzdolabında 3-4 saat bekletin, çikolata rendesi ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.