Flag

Çikolatalı Kare Pasta

Yaklaşık 12 dilim
Orta
250 dk.
Çikolata parçaları ve kakaolu pandispanya ile hazırlanan çikolatalı pasta tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (25x25 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
4yumurta
0,5 su bardağısu
3 yemek kaşığısıvı yağ
25 gDr. Oetker Kakao
Dolgu
1 paketDr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Hazır Çikolatalı Sos

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kalıbın kenarlarını ve tabanını margarin ile yağlayın. Kenarlarına 7 cm yüksekliğinde pişirme kağıdı yerleştirerek yükseltin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su, sıvı yağ ve kakaoyu bir çırpma kalıbına alın. Üzerine pandispanya unu ilave edin ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Süre sonunda fırından alın, kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin ve ilk katını ters çevirerek servis tabağına alın. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın, mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pandispanyanın üzerine kaplayacak şekilde sıkın. Çikolata parçalarının yarısını serpin. İkinci kat pandispanyayı üzerine koyun, aynı şekilde krema sıkın ve çikolata parçaları serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Üzerini çikolata sosu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.