Flag

Çikolatalı Narlı Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
180 dk.
Nefis bir nar soslu çikolatalı pasta trifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
150 gyumuşak margarin
150 gbitter çikolata
1,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2yumurta
2yumurta sarısı
2yumurta akı
2 yemek kaşığıtoz şeker
Dolgu
1 su bardağınar suyu
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 su bardağıayıklanmış nar
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak için
1 su bardağısüt
Üzeri için
80 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Margarin ve çikolatayı bir kaba alın ve benmari yöntemi ile arada karıştırarak eritin. Daha sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.


Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın. Soğuyan çikolatalı karışımı çırpma kabına alın. Üzerine yarım çay bardağı toz şeker, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta sarılarını ekleyip mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika çırpın. Un karışımını ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurta akları ve 2 yemek kaşığı toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve kar haline gelinceye kadar mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız çikolatalı karışıma azar azar ilave edin, spatula ile söndürmeden yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından alın, 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Nar suyu, toz şeker ve mısır nişastasını bir tencereye alın ve tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun. Soğuduktan sonra nar tanelerini ekleyin ve karıştırın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Üst katını ters çevirerek servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Soğuyan nar sosundan üst süsleme için 2-3 yemek kaşığı ayırın ve kalanı kekin üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.


Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Yarısını buzdolabında beklettiğiniz kekin üzerine yayın ve ikinci kat keki kapatın. Kalan süt ile ıslatın. Kalan krem şantiyi kenarları açık kalacak şekilde pastanın üzerine sürün. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Picture - cikolatali_narli_pasta_asama1.jpg
Picture - cikolatali_narli_pasta_asama2.jpg
Picture - cikolatali_narli_pasta_asama3.jpg

20x25 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin. Bir tanesini tepsiye alın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin, tepsideki pişirme kağıdının üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Buzdolabına koyun, hafif donmaya başladığında üzerine ikinci pişirme kağıdını koyun ve alttaki kağıt ile birlikte rulo şeklinde sarın. Buzdolabında bekletin. Servisten önce ruloyu açıp kırık parçaları pastanın üzerine yerleştirin ve ayırdığınız narlı sosla süsleyin.