Flag

Çikolatalı Vişneli Pasta

12 dilim
Orta
250 dk.
Kakaolu pandispanya ve vanilinli pasta kreması ile hazırlanan çikolatalı vişneli bir pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Taze çekirdeksiz vişne yerine dondurulmuş veya komposto vişne kullanabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
150 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao (tepeleme)
5yumurta
125 gtoz şeker
1 yemek kaşığısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Islatmak için
1 su bardağısüt
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Dolgu
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için
80 gbitter çikolata
12 adetçekirdeksiz vişne

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao (tepeleme)
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

24 veya 26 cm çapındaki kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Picture - Kakaolu-Pandispanya-2.JPG

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin.


Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilin ve sıvı yağı ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karşımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Picture - kakaolu-pandispanya-asama-5-7.jpg

Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırarak ayırın, kelepçeyi çözün ve pandispanyayı kalıptan çıkarın. Tel üzerine alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pişirme kağıdını ayırın ve enlemesine üçe kesin.

3

Krema

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

4

Kaplama

Pandispanyanın ilk katını sevis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Üzerine bir miktar pasta kreması yayın, vişne ve çikolata parçaları sıralayın. Üzerine ikinci katı kapatın ve kalan sütün yarısı ile ıslatın. Tekrar pasta kreması yayın, vişne ve çikolata parçaları sıralayın. Son katı kapatın ve kalan süt ile ıslatın. Kalan pasta kremasıyla pastayı kaplayın ve süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Bitter çikolatayı iri parçalara kesin ve pastanın üzerine serpin. Vişneleri de sıralayıp dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Taze çekirdeksiz vişne yerine dondurulmuş veya komposto vişne kullanabilirsiniz.