Flag

Çilek Pasta

Yaklaşık 10 dilim
Orta
250 dk.
Çilek dolgulu sürpriz bir pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir kalp pişirme çerçevesi (12-26 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1 paketDr. Oetker Wolke Limonlu
3yumurta
1 su bardağıkrema
Dolgu
500 gayıklanmış çilek
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 tüpDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
0,5 su bardağıpüre haline getirilmiş çilek
1 tüpDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Wolke Limonlu
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdını serin. Kalp kalıbı 20 cm boyutuna ayarlayın, kenarlarını margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdının üzerine koyun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta ve kremayı ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba dökün ve pişirin. Kalan hamurun üzerini kapatıp bekletin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 30 dakika


Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletin. Kalıbı kenarından spatula yardımı ile ayırarak çıkarın ve keki soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Kalıbı tekrar 20 cm boyutuna ayarlayın, kalan hamuru karıştırıp içine alın ve aynı şekilde pişirin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Soğuyan keklerin her ikisini de enlemesine ikiye keserek 4 kat kek elde edin. Kalp kalıbı 14 cm boyutuna ayarlayın ve bu kalıp ile keklerin 2 adedini ortadan kalp şeklinde keserek çıkarın. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına 4 yemek kaşığı pasta kreması alın. Servis tabağına düz kek koyun, kenarına 2 cm genişliğinde çerçeve şeklinde krema sıkın. Üzerine ortası boş kek koyun, aynı şekilde krema sıkın ve ikinci boş keki koyun. Kalp şeklindeki boşluğu çilek ile doldurun. Kenara krema sıkın ve son kat keki koyun.

4

Kaplama ve süsleme

Derin bir kaseye 2 yemek kaşığı pasta kreması alın, 20-25 damla yeşil jel renklendirici ilave edin ve karıştırın. Krema sıkma torbasına yaprak şeklinde uç takın ve yeşil renkli kremayı doldurun. Kalan pasta kremasının içine çilek püresi ve kırmızı jel renklendiriciyi ilave edin. Mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Baş kısmına yeşil renkteki kremayı yaprak şeklinde sıkın. Pastanın üzerine çikolata parçalarını sıralayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.