Flag

Dondurmalı Pasta

Yaklaşık 15 - 20 kişilik
Orta
150 dk.
Çikolatalı dondurma ile hazırlanan lezzetli bir pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 22 cm)
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

1. Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
4yumurta
1 çay bardağısu
3 yemek kaşığısıvı yağ
25 gDr. Oetker Kakao
1portakal kabuğu rendesi
2. Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
4yumurta
1 çay bardağısu
3 yemek kaşığısıvı yağ
25 gDr. Oetker Kakao
1limon kabuğu rendesi
Dolgu
500 gçikolatalı dondurma
2 poşetDr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 çay bardağıfındık kırığı
Süslemek için
70 gbitter çikolata
1 adetdondurma külahı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kalıplara yükseklik yapmak için 15x57 cm ve 15x70 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin. Kalıpların tabanlarını ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Uzun olan pişirme kağıdını büyük kalıbın, kısa olanı da küçük kalıbın iç kısmına, kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin.

Dondurmadan top şeklinde bir parça alın, külahın üzerine yerleştirip dondurucuya koyun.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Süre sonunda portakal kabuklarını ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. 22 cm çapındaki kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Süre sonunda fırından alıp kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. İkinci pandispanyayı da aynı şekilde, limon kabuğu rendesi ilave ederek hazırlayın, 18 cm çapındaki kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Süre sonunda fırından alın, kalıptan çıkarıp tel üzerine alın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve şekillendirme

Krem şantileri soğuk süt ile 3-4  dakika çırpın. Üzeri için 5 yemek kaşığı ayırıp kalan krem şantiye yarım paket çikolata parçaları ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Büyük pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine krem şanti yayın, çikolatalı dondurmadan 6 adet ceviz büyüklüğünde topl hazırlayıp krem şantinin üzerine bastırarak yerleştirin. Fındık kırığı serpin ve ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Tekrar krem şanti yayın. İkinci pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek hazırladığınız pastanın üzerine yerleştirin. Üzerine krem şanti yayın, 4 top dondurma yapın ve bastırarak yerleştirin. Pandispanya koyun, tekrar krem şanti yayın ve 4 top dondurma yerleştirin. Son pandispanyayı da en üste koyun. Ayırdığınız krem şantiyi pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve şekilli olarak sıkarak pastayı süsleyin. Kalan çikolata parçalarını pastanın açık kremalı kenarlarına batırın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Servisten önce çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. 1 yemek kaşığı kadarını alıp pişirme kağıdı üzerine akmış eriyen dondurma şeklinde yayın. Dondurucuya alıp kısa bir süre donuncaya kadar bekletin. Pişirme kağıdından ayırın ve pastanın üzerine yerleştirin. Kalan çikolata ile dondurucuda beklettiğiniz külahlı dondurmayı bulayın, bekletmeden ters çevirerek pastanın üzerine koyun.