Flag

Fındıklı Rulo

Yaklaşık 20 dilim
Orta
140 dk.
Kuru üzümlü fındıklı rulolar tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Rulo tepsiye uzun gelebilir, bu durumda iki ucunu ay şeklinde içe doğru kıvırarak tepsiye koyabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İç malzeme
2 su bardağıöğütülmüş fındık
1,5 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağıtoz şeker
1yumurta akı
6 - 7 damlarom aroması
4 yemek kaşığısu
Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
2 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
125 gyumuşak margarin
2 yemek kaşığısüt
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

İç malzemenin hazırlanışı

Öğütülmüş fındık, kuru üzüm, toz şeker, yumurta akı, rom aroması ve suyu derin bir kaba alın ve kaşık yardımı ile iyice karıştırın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp bir çırpma kabına eleyin. Yumurta, toz şeker, şekerli vanilin, margarin ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Üzerine iç malzemeyi yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu fırın tepsisine alın. Yumurta sarısını 1 yemek kaşığı süt ile çırpın ve rulonun üzerine sürün. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkarıp kağıdıyla birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın. 1,5-2 cm eninde dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Rulo tepsiye uzun gelebilir, bu durumda iki ucunu ay şeklinde içe doğru kıvırarak tepsiye koyabilirsiniz.