Flag

Glutensiz Ağlayan Pasta

Yaklaşık 12 dilim
Orta
200 dk.
Dr. Oetker Glutensiz ürünler kullanarak lezzetli bir Ağlayan Pasta tarifi hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (24x24 cm)

Malzemeler

Kek
1 paketDr. Oetker Glutensiz Kakaolu Kek Karışımı
3yumurta
0,5 su bardağısıvı yağ
180 mlsu
Islatmak için
1 su bardağısüt
Üzeri için
1 paketDr. Oetker Glutensiz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
1 paketDr. Oetker Glutensiz Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Çikolatalı Sos
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Kekin hazırlanışı

Un karışımını çırpma kabına alın. Üzerine yumurta, sıvı yağ ve suyu ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkarın. Yaklaşık 20 dakika sonra ılık hale gelen kekin üzerini çöp şiş yardımı ile birçok yerinden delin. Kekin her tarafı ıslanacak şekilde sütü dökün.

3

Sosun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Üzerine sos poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Süsleme ve servis

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kekin üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Üzerine çikolatalı sosu döküp dilimleyerek servis yapın.