Flag

Kakao Kaplı Truffe

Yaklaşık 30 - 35 adet
Orta
180 dk.
Kuvertür ve kakao ile hazırlayabileceğiniz lezzetli bir truffe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
150 gkuvertür çikolata
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Kaplama
3 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Karışımın hazırlanışı

Kremayı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte arada karıştırarak kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve bekletmeden kuvertürü ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın. Kakao ve pudra şekerini ilave edin ve karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

2

Kaplama ve servis

Kakaoyu geniş bir kaseye alın. Buzdolabında beklettiğiniz karışımı çıkarın. Cevizden daha küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Hazırladığınız truffe'leri kakaonun içine atın ve yuvarlayarak bulanmasını sağlayın. Karışımın tamamını bu şekilde hazırlayıp servis tabağına sıralayın. Buzdolabına alın ve 15-20 dakika daha bekletip servis yapın.