Flag

Kalburabastı

Yaklaşık 30 - 35 adet
Orta
80 dk.
Geleneksel şuruplu tatlı tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
5 - 5,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 su bardağısıvı yağ
1 su bardağısüt
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığıirmik
Dolgu
1,5 su bardağıiri kırılmış ceviz
Şurup
3,5 su bardağıtoz şeker
3,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Sıvı yağ, süt, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir kaba alıp çatal ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımı ve irmiği ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alın ve elinizde açın. Ortalarına ceviz koyup kapatın, rende veya süzgü üzerinde hafifçe bastırıp yuvarlayarak hamurun yüzeyini şekillendirin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye koyup orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyip ve 6-7 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve kepçe ile kalburabastıların üzerine dökün. İkinci bir tepsi ile üzerini kapatın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın.