Flag

Karaorman Pastası

Yaklaşık 12 dilim
Orta
300 dk.
Çikolatalı vişneli pasta.. Karaorman pastası tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
0,5 su bardağısu
25 gDr. Oetker Kakao
1 çay kaşığıtoz tarçın
Islatmak için
1 su bardağıvişne suyu
Dolgu
2 su bardağıdondurulmuş çekirdeksiz vişne
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gmargarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
80 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Yumurta, su, pandispanya un, kakao ve tarçını çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika


Fırından alın, kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

Üst süsleme için 15 adet vişne ayırın. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı servis tabağına alın ve vişne suyu ile ıslatın. Üzerine 2 yemek kaşığı pasta kreması yayın, vişnelerin yarısını sıralayın ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Aynı şekilde ikinci katı da hazırlayın ve üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan krema ile pastayı kaplayın ve süsleyin.

5

Süsleme ve servis

Çikolatayı rendeleyip pastanın üzerine serpin ve vişneleri sıralayın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.