Flag

Nane Jelli Crème Olé

Yaklaşık 7 - 8 kase
Orta
150 dk.
Nane yapraklı jel ve beyaz çikolatalı badem ile hazırlanan lezzetli kuplar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Silikon Çikolata Kalıbı - Klasik

Malzemeler

Malzemeler
1 paketDr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağısu
18 - 20 adettaze nane yaprağı
40 gbeyaz çikolata
1 çay bardağıiri kırılmış badem
1 poşetDr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
2,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
Picture - Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı

Hazırlanışı

2,5 su bardağı suyu kaynatıp derin bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Nane yapraklarını yıkayıp kurulayın. Silikon kalıbın bölmelerine birer çay kaşığı jel döküp 1-2 dakika bekletin. Üzerlerine birer adet nane yaprağı koyun, jeli kaşık ile yavaşça dökerek kalıpları doldurun. Kalan jeli buz kalıplarına da doldurabilirsiniz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Üzerine badem kırıklarını ekleyip karıştırın. Pişirme kağıdı üzerine ince yayın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Eliniz ile küçük parçalara kırın.


Naneli jelleri kalıplardan çıkarın.


2,5 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alıp üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Crème Olé'yi, aralara naneli jel küplerinden ve çikolatalı badem parçalarından koyarak kuplara doldurun.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır