Flag

Papatya Bahçesi

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Zor
120 dk.
Şeker hamuru ile kaplanan çikolata parçalı kakaolu pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Şeker hamuruna renklendirici eklerken oluşabilecek gevşemeyi az miktarda buğday nişastası ilave ederek giderebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
100 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
3yumurta
0,5 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Kaplama
200 gşeker hamuru
Gıda boyası (kahverengi)
1 çay bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
Süslemek için
400 gşeker hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine kakao ve nişastayı ilave edip karıştırın. Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta, süt ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kakaolu un karşımını ilave edip kısa bir süre çırpın, kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurlarının renklendirilmesi

200 g şeker hamurunu yumuşayıncaya kadar yoğurun. Kahverengi gıda boyasını azar azar ilave ederek dıştan içe doğru yoğurarak renklendirin. Hava almayacak şekilde poşete alın ve bekletin.


200 g şeker hamuruna yeşil jel renklendirici ilave ederek renklendirip hava almayacak şekilde poşete koyun ve bekletin. Kalan şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça koparın, sarı jel renklendiriciyi azar azar ilave ederek dıştan içe doğru yoğurarak sarı renkte hamur elde edin. Kalan şeker hamurunu beyaz bırakın. Kapalı bekletin.

4

Dolgu ve şekillendirme

Soğuyan kekin üzerinde bombe varsa bıçak ile keserek düzleştirin. Keki enlemesine ikiye kesin ve üst katı taban olacak şekilde ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4  dakika çırpın. 2/3'ünü servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Çikolata parçalarını serpin ve ikinci kat keki kapatın. Kalan krem şantiyi spatula yardımı ile pastanın kenarlarına boşlukları dolduracak şekilde sürün. Pastanın yüzeyine ince bir tabaka krem şanti sürün. Tabakta kek kırıntıları varsa temizleyin ve pastayı buzdolabına alın.


Beyaz şeker hamurunu elinizle kısa bir süre yoğurun, hafif nişastalanmış tezgaha alın ve 0,5 cm kalınlığında açın. Çiçek şeklindeki kalıpla kesin. Hazırladığınız sarı renkteki şeker hamuru ile çiçeklerin gövdelerini hazırlayın, arzuya göre çay süzgeci üzerine bastırarak iz çıkarabilirsiniz. Hafif ıslatarak çiçeklerin ortalarına yerleştirin. Kahverengi şeker hamurunu kısa bir süre elinizle yoğurun ve hafif nişastalanmış tezgahta 1 cm kalınlığında açın. Pastayı buzdolabından çıkarın. Açtığınız hamuru merdane ile pastanın üzerine alın, elinizle hafif bastırarak üzerini düzeltin. Kenarlarını elinizle hafif bastırarak düz bir şekilde yukardan aşağıya doğru keke yapıştırın. Kenarda kalan fazla hamuru bıçak ile kesin ve spatula yardımı ile pastanın altına doğru yerleştirin.


Yeşil renkteki şeker hamurundan pastanın kenar yüksekliği boyutunda rulolar hazırlayın ve su ile pastanın kenarına yapıştırın. Hazırladığınız çiçeklerin altlarını hafif ıslatarak pastanın üzerine sıralayın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Şeker hamuruna renklendirici eklerken oluşabilecek gevşemeyi az miktarda buğday nişastası ilave ederek giderebilirsiniz.