Flag

Şekerpare

Yaklaşık 40 adet
Kolay
80 dk.
Pratik bir şekilde hazırlanan şekerpare tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Kaymak Tadında Şanti ile servis yapabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Şurup
3 su bardağıtoz şeker
4 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur
1 paketDr. Oetker Revani
1yumurta
250 gyumuşak margarin
1,5 - 2 su bardağıun
Üzeri için
50 gbadem-bütün

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Revani
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Hamur için yumurta, margarin ve revani karışımını karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Ortalarına sivri kısmı aşağıya gelecek şekilde birer badem batırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkartıp 5 dakika soğutun ve üzerine soğuk şurubu dökün. Bekletme sırasında bir kaşık yardımı ile tepsiden 2-3 kez şurup alıp şekerparelerin üzerine gezdirin.


Soğutup servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Arzuya göre tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Kaymak Tadında Şanti ile servis yapabilirsiniz.