Flag

Tarçınlı Cevizli Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
140 dk.
Tarçın, elma ve ceviz ile hazırlanan bir kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
3yumurta
1,5 su bardağıtoz şeker
150 gyumuşak margarin
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 tatlı kaşığıtoz tarçın
1 adetelma (rendelenmiş)
1 su bardağıöğütülmüş ceviz
Üzeri için
1 tatlı kaşığıyumuşak margarin
1 tatlı kaşığıtoz tarçın
2 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurtaları şeker ile 4-5 dakika çırpın. Margarin ve şekerli vanilini ilave ederek çırpmaya devam edin. Un, hamur kabartma tozu ve tarçını ayrı bir yerde karıştırıp eleyerek hamura ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Elma rendesi ile cevizi ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Kek kalıbına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından aldığınız keki 5 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Üzerine margarini sürün. Bekletmeden şeker ve tarçını karıştırıp üzerine serpin. Soğutup dilimleyerek servis yapın.