Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tavukgöğüslü Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa tatlısının tavukgöğsü ile nefis buluşması..

Yaklaşık 7 - 8 porsiyon

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tavukgöğüslü Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa tatlısı:

4 ½ su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 paket kemalpaşa tatlısı (140 g)

Tavukgöğsü:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2 ½ su bardağı süt
25 g margarin
1 çay bardağı öğütülmüş Antep fıstığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Kemalpaşa tatlısının hazırlanışı:

Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencereye alın, şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında kemalpaşaları ekleyin ve 15 dakika daha kaynatın. Ocağı kapatın ve 5 dakika bekletin. Kemalpaşa tatlılarını şurubun içinden alıp kaselere paylaştırın ve soğutun.

2

Tavukgöğsü:

Tavukgöğsünü 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Antep fıstğını ilave edin, karıştırıp kemalpaşa tatlılarının üzerlerine paylaştırın.

Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun. 2-3 saat soğutup arzuya göre Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Tavukgöğüslü Kemalpaşa Tatlısı

Porsiyon / Servis 100 g / ml