Tavukgöğüslü Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa tatlısının tavukgöğsü ile nefis buluşması..

Yaklaşık 7 - 8 porsiyon

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tavukgöğüslü Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa tatlısı:

4 ½ su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 paket kemalpaşa tatlısı (140 g)

Tavukgöğsü:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2 ½ su bardağı süt
25 g margarin
1 çay bardağı öğütülmüş Antep fıstığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Kemalpaşa tatlısının hazırlanışı:

Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencereye alın, şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında kemalpaşaları ekleyin ve 15 dakika daha kaynatın. Ocağı kapatın ve 5 dakika bekletin. Kemalpaşa tatlılarını şurubun içinden alıp kaselere paylaştırın ve soğutun.

2

Tavukgöğsü:

Tavukgöğsünü 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Antep fıstğını ilave edin, karıştırıp kemalpaşa tatlılarının üzerlerine paylaştırın.

Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun. 2-3 saat soğutup arzuya göre Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Tavukgöğüslü Kemalpaşa Tatlısı

Porsiyon / Servis 100 g / ml