Tel kadayıfları tel şehriye büyüklüğünde ufalayın. Yağsız tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz kadayıfları geniş bir kaba alın, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Cevizleri ilave edin ve karıştırın.
Süt ve kremayı bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 8-10 dakika soğutun. Hurmaları ilave edin ve karıştırın.
Hazırladığınız pudingi, aralara ve üzerlerine cevizli kadayıf koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Arzuya göre hurma ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:40 dk.OrtaYaklaşık 5 - 6 kup