Flag

Tel Kadayıflı Sakızlı Tatlı

4 adet
Orta
220 dk.
Şuruplu kadayıf arası incirli sakızlı muhallebi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp
Kare tepsi (30x30)

Malzemeler

Şurup
1 su bardağıtoz şeker
1,5 su bardağısu
1 çay kaşığılimon suyu
Kadayıf için
100 gtereyağı
400 gçiğ tel kadayıf
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3 su bardağısüt
2 - 3 adetküp şeklinde doğranmış kuru incir

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye alın. Orta ateş üzerinde şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Kadayıfların hazırlanışı

Kare tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Tereyağını kısık ateşte eritip ocaktan alın ve soğutun. Kadayıfları kare tepsiye alın, tereyağını üzerine gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Daha sonra elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin ve kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarıp bekletmeden üzerine soğuk şurubu dökün ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edim. Ocaktan alın ve soğuyuncaya kadar karıştırın. İncirleri ilave edin ve karıştırın.

4

Şekillendirme ve servis

Soğuyan kadayıfı 8 cm çapındaki çember kalıpla keserek 12 adet daire çıkarın. Düz tabanlı bir servis tepsisine pişirme kağıdı serin. 4 adet çember kalıbın iç kısmını su ile ıslatıp pişirme kağıdının üzerine sıralayın. Kestiğiniz kadayıf dairelerinden birer adet çemberlerin içine oturtun. Üzerlerine ikişer yemek kaşığı sakızlı muhallebi koyun ve yayın. Tekrar kadayıf koyun, kalan sakızlı muhallebiyi paylaştırın ve en üstü kadayıf ile kapatın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat soğutun. Tatlıları çemberleri çıkararak servis tabaklarına alın, arzuya göre Antep fıstığı, incir ve vişne ile süsleyip servis yapın.