Fırınınızın doğru ısıda çalıştığından emin olun. Fırınınızın doğruluğunu test etmek için bir fırın termometresi kullanabilirsiniz.
Fırın sıcaklığınızın çok düşük olmadığından emin olun ve pişirme süresini doğru ayarlayın.
Pişirme işlemi sırasında fırının kapağını açmayın. Çok ihtiyaç duyulursa pişirme işleminin yarısından sonra açın.
Un ve hamur kabartma tozunu iyice çırpılmış ve havalanmış olan karışıma en son ekleyin. Bu aşamadan sonra hamuru uzun ve hızlı çırpmayın, havasını söndürmeden birleşinceye kadar karıştırmak yeterli olacaktır. Aksi halde hamurun içinde oluşan ve kek pişerken iyi kabarmasına destek olacak olan hava kabarcıklarını söndürürsünüz. Tarife bağlı olarak çırpılan yumurta akları hamura sonradan ekleniyorsa aynı şekilde havasını söndürmeden karıştırın.