Kekin piştikten sonra kalıptan kolayca çıkabilmesi için kalıp fırça kullanarak tereyağı veya margarin ile yağlanmalı. Desenli kalıplarda bütün girintilerin iyice yağlanmış olduğundan emin olun.
Yağlamadan önce kek kalıbında eski hamur işi artıkları bulunmamalı ve nemli olmamalıdır. Kullanmadan önce girintilerde kalan hamur işleri var ise tahta bir çubuk veya kürdan ile çıkarabilirsiniz. Kalıp nemli ise sıcak bir fırında hızlıca kurutabilirsiniz.
Kekin piştikten sonra kalıptan daha kolay çıkmasını sağlamak için kalıbı yağladıktan sonra unlayabilirsiniz. Unu serptikten sonra kalıba hafifçe vurarak ve döndürerek her yerine eşit şekilde dağılarak yapışmasını sağlayın. En son kalıpta kalan fazla unu dökün. Alternatif olarak un yerine galeta unu, öğütülmüş veya ince kırılmış fındık taneleri de serpebilirsiniz.