Şerbetli tatlı mı yoksa sütlü tatlı mı? Tatlı, şeker eklenerek hazırlanan yiyecekler veya meyvelerin direkt sunumu ya da işlem görmesi ile hazırlanan yiyecekler, gıdalar olarak tanımlanabilir. En temel tatlılar tabi ki doğadan elde edilen bal, pekmez, taze meyve, kuru meyve ve tatlı sebzeler veya tüm bunlar ile hazırlananlardır. Yemekten sonra sunulan tatlıların yanı sıra ağzı temzilesin diye yemek arasında sunulan sorbe veya ara sıcak yerine sunulan tatlı sufleler de vardır. Geleneksel Türk Mutfağında tatlılar şuruplu (şerbetli), sütlü, hamur işi gibi bir çok başlık altında toplanır. Bayram tatlılarının gözdesi baklava tarifi, ramazan ayında en çok tercih edilen güllaç tarifi başta olmak üzere kalburabastı, lokma ve tulumba tatlılısı, kadayıf, sütlaç, keşkül, kazandibi, tavuk göğsü, aşure gibi geleneksel lezzetler, davetlerde sunulan tatlı ikramlar ve hatta gün için tatlı tarifleri olmak üzere bir birinden lezzetli tariflere sitemizden ulaşabilirsiniz. Sadece geleneksel tatlı tarifleri değil, modern mutfakların vazgeçilmezi bir çok tatlı çeşidini de sitemizde bulabilirsiniz. Hangi tariflerden mi bahsediyoruz; pelteler, jöleler, pudingler, kremalı turtalar ve tartlar, şekerleme, truff ve çikolata çeşitleri, çörekler, gatolar, cheesecake ve tiramisu, dondurmalı pasta ve rokokolar, parfe ve krem karamel, mousse çeşitleri, kakaolu kek, havuçlu, limonlu, üzümlü, meyveli, fındıklı, bademli kekler, nugatlar, mozaik pasta, profiterol ve çeşitli tatlı soslar, kestane şekeri, pişmaniye ve her türlü helva, reçeller, marmelatlar, tatlı kremaları, karamel, krokan, mereng, beze, her türlü sütlü, meyveli dondurma bunlardan sadece bazıları. Geleneksel ve modern mutfaklarda sofralarda yer alan kolay tatlı tariflerinden zor olanlara, basit ve pratik tatlı tariflerinden karmaşık olanlara kadar onlarca nefis tatlı tarifini, tatlı severler ve tatlı hazırlamaktan zevk alanlar için derledik. Afiyet olsun.
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar