Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Üzerine beklettiğiniz maya, toz şeker, tuz, yumurta akı, margarin ve ılık sütü ilave edip eliniz ile iyice karıştırın. Kalan unu azar azar ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgaha alın, kısa bir süre yoğurup 8 eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta 20 cm çapında açın. Üzerine bir tatlı kaşığı margarin sürüp rulo şeklinde sarın. Rulonun iki ucunu tutup farklı yönlere çevirerek burun. İki ucunu birleştirerek hamuru halka şekline getirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi