Flag

Açma

8 adet
Orta
140 dk.
Temel açma tarifi nasıl olur, püf noktaları nelerdir? Detaylı adım adım anlatımı ile kolayca hazırlayın.
Şahane kabaran, tel tel olan, yumuşacık, nefis açma tarifi mi aradınız?
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Margarin yerine aynı miktarda tereyağı kullanabilirsiniz.
Bu tarife özel ipuçları
Un kalitesine göre ilave edilecek miktar değişebilir. Bunun kontrolunu sağlayabilmek için istediğiniz hamur kıvamını elde edinceye kadar unu azar azar ilave edin ve gerekirse verilen miktarın tamamını kullanmayın. 
Bu tarife özel ipuçları
Hazırladığınız açma hamurlarını dondurucuda saklayıp daha sonra pişirebilirsiniz. Hamurları şekillendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürmeden 20 dakika bekletin ve dondurucuya koyun. Pişirmek istediğiniz zaman dondurucudan alıp fırın tepsisine sıralayın. Bekletmeden yumurta sarısı sürün ve fırına koyun. Fırını 180°C'ye ayarlayıp çalıştırın ve 30-35 dakika pişirin. Fırın önceden ısıtılmıyor. Soğuk olan hamurların üzerine sürülen yumurta hemen donuyor. O nedenle susam ve çörek otunu her açmanın yumurtasını sürdükten hemen sonra serpin.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker