Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Tereyağını düşük ısıdaki ocakta eritin. Süt ile birlikte bisküvilere ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın. Buzdolabında bekletin.
Pudra şekerini bir kaseye alın, üzerine 2 poşet jelatini ilave edin ve iyice karıştırın.
Süzme yoğurt ve krem peyniri çırpma kabına alıp mikserin düşük devrinde pürüzsüz bir yapı oluşuncaya kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve limon suyunu ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız jelatinli karışımı azar azar ilave ederek toplamda 1-2 dakika daha çırpın. Limon kabuğu rendesini ekleyip spatula ile karıştırın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 4-5 saat bekletin.
Ahududuları bir tencereye alın. Üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ekleyip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Karışımı süzgece alın, kaşığın tersi ile ezerek suyunu ayrı bir kaba aktarın. Arada karıştırarak soğutun.
Süre sonunda Cheesecake'in üzerine ahududulu sos dökün ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar