Yarım çay bardağı suyu bir kaseye alın ve üzerine mısır nişastasını ekleyin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Tencereye ahududu, erittiniz nişasta ve toz şekeri alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarin ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Daha sonra çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın.
Sakızlı muhallebiyi, aralara ahududu ve badem kırığı koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini badem ve ahududu ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar