Kalıbın içerisine kenarları da kaplayacak şekilde pişirme kağıdı yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Beyaz çikolata ve tereyağını bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Pudra şekeri, yumurta, yumurta sarısı, süt ve şekerli vanilini bir kaba alıp el çırpıcısı ile karıştırın. Soğuyan çikolatalı karışımı ekleyip kısa bir süre daha karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın, üzerine ahududuları sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın.
Labne peyniri, krema ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ekleyip spatula ile karıştırın.
Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Alt katı servis tabağına alın. Üzerine labne peynirli karışımı yayın ve ikinci kat keki koyun. Buzdolabında 1 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta