Kalıbın tabanına ve kenarlarına streç film serin. Ahududuları dondurucudan çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Bisküvileri iri parçalara kırın.
Krem peynir ve pudra şekerini bir çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Süre sonunda kremayı ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. İri parçalara kırdığınız bisküvileri, beklettiğiniz ahududuları ve çikolata parçalarını karışıma ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın. Karışımı kalıba alın, üzerini düzeltip streç film ile kapatın. Dondurucuya alın ve 4-5 saat bekletin.
Ahududu, toz şeker, su ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Parfeyi dondurucudan çıkarıp 10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Ahududulu sos ve ahududu ile süsleyip bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar