Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Süt, sıvı yağ, kakao ve şekerli vanilini ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ilave edin. Düşük devirde 1 dakika çırpın, kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kalıbın kelepçesini çözün, keki kağıdı ile birlikte alıp soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.
Ahududu, böğürtlen, toz şeker ve suyu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak pişirin. 1 dakika kaynatıp ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Meyveli karışımı ilave edip yarım dakika daha çırpın.
Keki enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve sütün yarısı ile ıslatın. Üzerine kremayı yayın, ikinci kat keki koyun ve kalan süt ile ıslatın. Buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Servisten önce üzerini kalp pasta süsleri ile süsleyin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta