Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Un, hamur kabartma tozu, tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve yumurtayı bir kaba alın ve yoğurun. Hamurun 2/3’ünü eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru eliniz ile yayarak 3 cm yüksekliğinde kenar yapın. Çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabında yarım saat bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda kalıbı buzdolabından çıkarın. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın ve ısıtın. Kaynamaya başlamadan ocaktan alın, jelatini azar azar ekleyerek el çırpıcısı ile tamamen eriyinceye kadar sürekli karıştırın ve soğumaya bırakın. Dondurulmuş ahududu, pudra şekeri ve suyu mutfak robotuna alın ve püre haline gelinceye kadar karıştırın. Yeşil limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve ahududulu karışıma ekleyin, soğuyan jelatinli sütü ekleyin ve yarım dakika kadar robotta karıştırın. Hazırladığınız karışımı soğuyan tabanın içine dökün, buzdolabına alın ve 4-5 saat bekletin. Süre sonunda arzuya göre ahududu ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta