Kalıbın içine kenarları da kaplayacak şekilde pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, süzme yoğurt, toz şeker, limon kabuğu rendesi ve şekerli vanilini bir kaba alıp el çırpıcısı ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı buzdolabına alın.
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Sıvı yağ ve sütü ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve nişastayı ilave edip yüksek devirde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın. Buzdolabında beklettiğiniz karışımı tatlı kaşığı ile alarak hamurun üzerine aralıklı dökün. Ahududuları sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta