Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde yaklaşık 2 dakika çırpın. Süre sonunda şekerli vanilin ve limon suyunu ilave edin. Düşük devirde 1 dakika süre ile çırpmaya devam ederek elediğiniz unu iki seferde ekleyin. Limon kabuğu rendesi ve ahududuyu ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Keki 12 eşit kareye kesin ve servis tabağına sıralayın. 5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine pastacı kreması poşetlerini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve kek karelerinin üzerine sıkın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Dilimlerin üzerini çikolata ve ahududu ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta