Ahududu, su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve süzgeçten geçirin, kaşık yardımı ile bastırarak suyunu iyice süzün. Sıcak ahududu suyunun içerisine jelatini ekleyin, el çırpıcısı ile eriyinceye kadar iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
Kremayı çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Limon suyunu ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Soğuyan jelatinli ahududulu karışımı azar azar kremaya ilave ederek spatula yardımı ile köpüksü yapıyı söndürmeden alttan üste doğru karıştırın. Kaselere paylaştırın, buzdolabına alın ve yaklaşık 3 saat bekletin.
Ahududu ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar