Ahududu, su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve süzgeçten geçirin, kaşık yardımı ile bastırarak suyunu iyice süzün. Sıcak ahududu suyunun içerisine jelatini ekleyin, el çırpıcısı ile eriyinceye kadar iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Kalıbı tereyağı ile yağlayın ve hazırladığınız karışımı kaşığın tersi ile bastırarak tabanına yayın.
Kremayı çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Limon suyunu ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Soğuyan jelatinli ahududulu karışımı azar azar kremaya ilave ederek spatula yardımı ile köpüksü yapıyı söndürmeden alttan üste doğru karıştırın. Kalıba alın ve buzdolabında en az 4 saat bekletin.
Toz şeker, nişasta ve suyu bir kaba alıp nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Yarım su bardağı ahududuyu ilave edip düşük ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.
Kalıbın kelepçesini çözüp tatlıyı servis tabağına alın. Üzerine ahududuları sıralayın, sosu döküp bademleri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar