Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu eleyip hamur kabartma tozunu ilave edin ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız unu üç seferde ilave edin. Hamuru kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından alın. 15 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Ahududu, toz şeker, su ve mısır nişastasını tencereye alın. Nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Sütü tencereye alın. Üzerine pudingi ilave edin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki dört eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst katı ters çevirerek servis tabağına alın. Soğuyan pudingden 2 yemek kaşığı alıp üzeri için ayırın. Kalan pudingi düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Servis tabağındaki kekin kenarına çerçeve şeklinde sıkın. Orta kısmına ahududulu karışım yayın. İkinci kat keki üzerine kapatın. İkinci ve üçüncü katı da aynı şekilde hazırlayıp en üste son kek katını koyun. Kalan puding ile pastayı ince bir tabaka halinde kaplayın. Hindistan cevizi rendesi ile kaplayın. Ayırdığınız 2 yemek kaşığı pudingi yıldız uçlu krema sıkma torbasına alın ve üzerini süsleyin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Ahududu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta