Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozu, şekerli vanilin, pudra şekeri, kakao, Antep fıstığı ve tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 7-8 mm kalınlığında açın. 7x9 cm boyutlarında dikdörtgenler kesin, kısa kenarlardan birini bıçak ile keserek yuvarlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Şeker hamurunu ikiye bölün, birine sarı, diğerine de yeşil jel renklendirici ilave edip ayrı ayrı yoğurun.
Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve sarı renkteki şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiyeler ile aynı şekilde kesin. Alt kısımlarına fırça ile az miktarda su sürün ve kurabiyelerin üzerine yapıştırın. Bıçak ile fazla bastırmadan baklava dilimleri şeklinde çizgiler oluşturun. Yeşil şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında açın, bıçak ile şekiller kesip sarı şeker hamurunun üzerine yapıştırın. Fırça yardımı ile üzerlerine yeşil jel renklendirici sürün. Beyaz glazür kalem ile yeşilin üzerine küçük noktalar yapın. Sarı glazür kalem ile de ananasların üstüne küçük damlacıklar oluşturarak süslemeyi tamamlayın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler