Küp şeklinde kesilmiş ananasları bir tencereye alın. Üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ilave edip iyice karıştırın. Ocağa alın ve arada karıştırarak orta ısıda pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha arada karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, soğuk tereyağı ve soğuk suyu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru bir buzdolabı poşetine alın ve buzdolabında 20 dakika bekletin.
Kalıbın tabanını ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Oval pişirme kalıbın tabanı boyutunda pişirme kağıdı kesin ve kalıbın tabanına yerleştirin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun. İki eşit parçaya bölün. Bir parçasını kalıbın 2/3’üne yayın. Ananas şekli verebilmek için kalıbın boş tarafındaki kısımda hamurun kenarını düz yapın. Kalan hamuru pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve bıçak ile 2 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritlerden kalıptaki hamura kenar olacak şekilde yerleştirin. Boşluk bıraktığınız kısma da kenar olacak şekilde şerit yerleştirin. Soğuyan ananasları kalıptaki hamurun üzerine yayın ve bademleri sıralayın. Kalan şeritleri üzerine çapraz olarak sepet örgüsü şeklinde yerleştirin ve pişirin. Şeritlerden kalan hamuru kısa bir süre yoğurun ve buzdolabına koyun.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
Buzdolabındaki hamuru merdane ile açın ve bıçak ile ananas yaprağı şeklinde kesin. Fırın tepsisine alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Yaprak şeklindeki kurabiyelerin üzerlerine bal sürün ve Antep fıstığı serpin. Servisten önce tartın üzerine yerleştirin.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay