Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını tereyağı veya margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 10x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine pastacı kremasını ilave edin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Çilekleri yıkayıp mutfak robotunda püre haline getirin. Tencereye alın ve toz şekeri ilave edin. Orta ısıdaki ocakta pişirin. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.
Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katını servis tabağına alın. Üzerine çilek püresinin yarısını yayın.
Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Pastacı kremasını ayrı bir çırpma kabına alın ve 2 dakika çırpın. Hazırladığınız pasta kremasından 5-6 yemek kaşığı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Yarısını servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Çileklerin yarısını sıralayın ve ikinci kat keki koyun. Aynı işlemi uygulayıp son kat keki koyun. Pasta kremasından üst süsleme için 3-4 yemek kaşığı ayırıp kalanı ile pastayı kaplayın.
Ayırdığınız pasta kremasını 4 ayrı kaseye alın. Birine yeşil jel renklendirici ekleyip karıştırın. Diğer üçüne farklı oranlarda kırmızı jel renklendirici ekleyerek üç ayrı pembe ton elde edin. Pembe kremaları yıldız uçlu krema sıkma torbası ile sıkarak çiçekler yapın. Yeşil renkli kremayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve çiçeklere sap ve yaprak çizin. Pastayı buzdolabında en az 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta