Bademleri bir kaba alın, üzerine pudra şekeri, kakao, bal ve eritilmiş tereyağını ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın.
Antep fıstıklı pudingi 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Çilekli pudingi de aynı şekilde hazırlayıp soğutun.
Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Yarısını çilekli pudinge, kalan yarısını da Antep fıstıklı pudinge ilave edin. Her birini mikser ile 1-2 dakika çırpın. Çilekli pudingin yarısını bademli tabanın üzerine yayın ve Antep fıstığı serpin. Üzerine Antep fıstıklı pudingin yarısını yayın. Aralara Antep fıstığı serperek aynı sıra ile tamamlayın. Üzerini kapatıp dondurucuya alın ve 3-4 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın ve yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Parfeyi dondurucudan çıkarın ve servis tabağına alın. Çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu kesip pastanın kenarından azar azar aşağıya akıtarak çerçeve şeklinde sıkın. Krem şanti ve meyveler ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar