Sütü bir tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.
Kadayıfları 5-6 cm uzunluğunda olacak şekilde elinizle koparın. Çelik bir tavaya alın ve kısık ateşte karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine Antep fıstığını ekleyip 2 dakika daha karıştırarak kavurun. Toz şekeri de ilave edip 2 dakika daha karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sakızlı muhallebiyi çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın. Aralara kadayıflı karışımdan koyarak kuplara doldurun. Soğuk servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar