Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, başka bir kaba boşaltın ve arada karıştırın. Ilık hale gelince bisküvileri küçük parçalara kırarak ekleyin. Karıştırın ve soğuyuncaya kadar bekletin. Çikolata parçalarını ilave edin ve karıştırın. Kalıbın içini su ile ıslatın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşık ile yayın. Buzdolabının derin dondurucu kısmında 2-3 saat bekletin.
Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Antep fıstıklarını geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız tatlıyı dondurucudan çıkarın ve bıçak yardımı ile 12 eşit parçaya kesin. 6 adedini kuvertür ile kaplayın. Kalan 6 adedini Antep fıstığı ile kaplayın. Dondurucuda 5 dakika bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar