2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Öğütülmüş Antep fıstığı, pudra şekeri ve fındık ezmesini derin bir kaba alın. Sütü azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur kıvamında gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
Antep fıstıklı karışımı buzdolabından çıkarın. Cevizden daha büyük parça alıp elinizde 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı puding koyup kenarlarını birleştirerek pudingin ortada kalmasını sağlayacak şekilde kapatın. Top şeklinde yuvarlayıp pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Tamamını aynı şekilde hazırlayıp buzdolabında 1-2 saat bekletin. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar