Su ve toz şekeri tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğutun.
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta ve toz şekeri mikser ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Öğütülmüş Antep fıstığını ekleyip spatula ile iyice karıştırın. Hamurun yarısını kalıba alın ve pişirin. Kalan hamuru üzeri kapalı şekilde bekletin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Fırını kapatmayın. Soğuyan şuruptan 1 çay bardağı kadarını kekin üzerinde gezdirerek dökün ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda kalıptan çıkarın.
Kalıbı yıkayıp kurulayın, tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Kalan hamuru kısa bir süre çırpın, kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alıp 10 dakika sonra üzerine 1 çay bardağı şurup dökün ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
5 adet baklavalık yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste sıralayın. Dikdörtgen olacak şekilde ikiye katlayın. 18 cm çapında iki adet daire kesip fırın tepsisine yerleştirin ve kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp bekletmeden kalan şurubu üzerlerine ve alt kısımlarına gelecek şekilde dökün. Soğumaya bırakın.
Soğuyan keklerden birinin üzerine ve yanlarına Antep fıstığı serpip servis tabağına alın. Baklavalık yufkalardan birini üzerine yerleştirin. Diğer keke aynı şekilde Antep fıstığı serpin ve üzerine koyun. En üste ikinci baklavalık yufkayı koyun. Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar