Domatesin kabuğunu soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayın. Sarımsakların kabuklarını ayıklayın ve rendeleyin. Kırmızıbiber, yeşilbiber, maydanoz ve domates salçasını bir karıştırma kabına alın. Üzerine domates ve sarımsakları ekleyin. Kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine kıyma, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyin. Eliniz ile yaklaşık 1-2 dakika iyice yoğurarak karıştırın. Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabına alın.
Yarım çay bardağı ılık suyu bir kaseye alın. Üzerine mayayı ekleyin, birkaç kez karıştırın ve 10 dakika bekletin. Unu yoğurma kabına alın. Üzerine toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Beklettiğiniz mayayı ve 1,5 çay bardağı ılık suyu ilave edin. Eliniz ile iyice yoğurun. Hamuru tezgaha alın ve yaklaşık 1 dakika kadar pürüzsüz bir yapı oluşuncaya kadar yoğurun. Kaba alın, üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 230 °C
Hazırladığınız iç harcı buzdolabından çıkarın. Üzerine sıvı yağı ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Beklettiğiniz hamuru kısa bir süre yoğurun. 5 eşit parçaya ayırıp hamurları top haline getirin ve üzerlerini mutfak havlusu ile kapatın. Bir adet hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Merdane ile 30 cm uzunluğunda oval şekilde açın. Hamurun üzerindeki fazla unu silkeleyin ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine tereyağı sürün. Hazırladığınız iç harçtan 3 yemek kaşığı alıp hamurun üzerine yayın. Tepsiyi fırının tabanına yerleştirin. Altı kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 10 dakika
Pişirme süresinin yarısında tepsiyi çevirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayarak lahmacunları teker teker pişirin ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide