Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırın. Yumurta, toz şeker, tereyağı ve şekerli vanilini bir kaba alıp mikser ile 2-3 dakika çırpın. Süre sonunda hazırladığınız un karışımını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Bademleri ilave edip karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Keki fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıbı tekrar kullanmak için yıkayıp kurulayın.
Armutları tencereye alın. Üzerine su, toz şeker ve limon suyunu ilave edip orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak pişirin. Armutlar yumuşayınca ocaktan alın ve bekletmeden süzgeç ile suyunu bir kaba süzün. Süzülen armut suyuna jelatini azar azar dökerek el çırpıcısı ile çırpın. Armut tanelerinden 2 yemek kaşığı alıp üst süsleme için ayırın. Kalanları jelatinini erittiğiniz armut suyuna ekleyin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan keki tekrar kalıba alın ve kelepçesini kapatın. Armutları kekin üzerine kenarlardan başlayarak kaşık ile yayın. Buzdolabına alın ve 30-35 dakika bekletin.
Süre sonunda krem şantiyi soğuk süt ile çırpın ve armutların üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Bademleri tavada pembeleşinceye kadar kavurun. Pastayı ayırdığınız armutlar ve badem ile süsleyip dilimleyerek servis yapın..
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta