Armutları ikiye kesip çekirdek ve sap kısımlarını ayıklatın. Yarım cm kalınlığında dilimleyin ve geniş bir tencereye alın. Limon suyu, toz şeker, tarçın ve suyu ekleyin. Orta ısıdaki ocakta arada dikkatlice çevirerek yumuşayıncaya kadar 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp bir süzgüye koyun ve soğumaya bırakın.
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu çırpma kabına eleyin. Hamur kabartma tozu, toz şeker, yumurta, margarin veya tereyağı ve şekerli vanilini ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Daha sonra eliniz ile toparlayın. Hamurun 2/3’ünü kalıbının tabanına yayın. Kalan hamuru rulo haline getirip kalıbın kenarlarına yerleştirin. Eliniz ile bastırarak 2 cm yüksekliğinde çerçeve yapın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika
Kalıbı fırından alın ve soğutma teli üzerinde bekletin.
Toz şeker, nişasta, un ve şekerli vanilini tencereye alıp iyice karıştırın. Sütü ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, tereyağını ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 20 dakika soğutun. Yumurta sarısını ilave edip el çırpıcısı ile karıştırın ve kalıptaki tabanın üzerine yayın. Armut dilimlerini sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 dakika
Kayısı reçelini küçük bir kaba alıp suyu ilave edin. Düşük ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve suyunu süzün. Tartı fırından çıkarıp bekletmeden armutların üzerine fırça ile dikkatlice hazırladığınız kayısı reçeli suyundan sürün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay