Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tereyağı, pudra şekeri, yumurta, tuz ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek karışıma ilave edin ve iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Çıkardığınız kalp şeklindeki hamurları fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Pudra şekerini bir kaseye alın. Üzerine sütü azar azar ilave ederek kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız glazürü kurabiyelerin üzerine yayın ve donuncaya kadar bekletin.
Süsleme glazürü tüplerini sıcak suda 1 dakika bekletin. Daha sonra sudan çıkarıp kurulayın, uçlarını açın ve kurabiyeleri süsleyin. Gümüş inciler ile süslemeleri tamamlayın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler