Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kenarını tereyağı veya margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: 40 - 45 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıtlarını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı tencereye alın. Üzerine pastacı kremasını ekleyin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve yaklaşık 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Vişneleri tencereye alın. Üzerine su, toz şeker ve mısır nişastasını ekleyip kaşık ile karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın arada karıştırarak soğutun.
Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın ve vişne suyunun 1/3'ü ile ıslatın. Soğuyan pastacı kremasını mikser ile 1-2 dakika çırpın ve yarısını ıslattığınız pandispanyanın üzerine yayın. Vişnelerin yarısını sıralayın. Badem ve çikolata parçalarının yarısını üzerine sepin. İkinci kat pandispanyayı koyun ve kalan vişne suyunun yarısı ile ıslatın. Kalan krema, vişne, badem ve çikolata parçalarını aynı şekilde üzerine koyun. Üçüncü kat pandispanyanın iç kısmını kalan vişne suyu ile ıslatın ve ters çevirerek üzerine kapatın.
Krem şantiyi süt ile 3-4 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Öğütülmüş badem, pudra şekeri ve sütü bir kaba alıp kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine kırmızı jel renklendiriciyi ekleyin ve eliniz ile yoğurarak renklendirin. Hazırladığınız bademli karışımdan 2 adet küçük ve 1 adet büyük kalp şekli yapın, pişirme kağıdı üzerine alın ve buzdolabında bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Pastayı buzdolabından çıkarın ve eritilmiş çikolata ile bir kenarına merdiven çizin. Hazırladığınız büyük kalbi kürdan yardımı ile pastanın üzerine sabitleyin. Küçük kalpleri yan kısımlarına yerleştirin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta